Pránapadlás

"A világ sokkal tágabb, mint az szemmel látszik."

Kérdések és válaszok

 

Kérdés: Szeretném kipróbálni hogy, milyen egy Pránanadi kezelés. Lehetséges ez?

Válasz: Természetesen. Ennek több módja is van. Az elérhetőségek oldalon megtalálod a kezelők telefonszámát, ott kérhetsz időpontot. Eljöhetsz bármelyik kezelő napra. Felhívhatod Erzsit vagy Gyurit (szintén az elérhetőségek oldal), és kérhetsz tőlük tanácsot ez ügyben. Időnként rendezvényeken is kaphatsz kezelést. Ilyen például a Sziget Fesztivál. Ott minden évben van Pránanadi sátor, ahol Pránanadi kezelők folyamatosan kezeléseket adnak annak, aki ezt kéri.

 

K: Mi az a kezelőnap?

V: Általában minden hónap első szerdáján van délelőttől egészen délután négy óráig, amit a padlás klub követ (lásd következő kérdés). Ide bárki jöhet, aki kezelést szeretne kapni, vagy kezelést szeretne adni. Ha eljössz, meg kell kérned valakit az ott lévő gyógyítók közül, hogy kezeljen. A kezelőnap helye a padlás.

 

K: Mi az a padlás klub?

V: A padlás klub egy teljesen nyílt összejövetel, ami mindenki számára szabadon látogatható. Itt szinte mindig van valamilyen előadás, vagy egyéb ismeretet átadó program, és/vagy valamilyen meditáció, illetve van idő és lehetőség szabad beszélgetésre, kapcsolatápolásra, információ szerzésre, átadásra, stb. Általában minden hónap első szerdáján 17 órától kezdődik, és ezt a kezelő nap előzi meg.

 

K: Ki mehet el kezelő napra, illetve a padlás klubba?

V: Nincs semmilyen megkötés, előfeltétel. Nem kell, hogy bármilyen Pránanadi tanfolyamot elvégezz előtte. Gyere, ha úgy gondolod, szívesen látunk.

 

K: Pránanadi gyógyító? Ez olyan misztikusnak hangzik. Mit jelent ez tulajdonképpen? Hogy válik valaki Pránanadi gyógyítóvá?

V: Pránanadi gyógyítónak számít az, aki részt vett az egyes tanfolyamon. (Ez két nap.) Ezután még számos további tanfolyamot végezhet el, több fokozatot kaphat meg. De már az első tanfolyam után képes bárki Pránanadi kezelést adni, azaz Pránanadi gyógyítónak számít.

 

K: Mennyi ideig tart egy Pránanadi kezelés?

V: Ez elég sok mindentől függ. Alapesetben egy teljes kezelés körülbelül másfél-két óra. Mindig a cél és az azt közelítő folyamat határozza meg, hogy adott pillanatban mennyi idő szükséges. De általában ez fél óra és két és fél óra között van.

 

K: A Pránanadi vallás?

V: A Pránanadi egy energetikai rendszer, aminek célja önmagunk és környezetünk gyógyítása, személyiségünk fejlesztése. Vallási elkötelezettségétől függetlenül tanulhatsz és alkalmazhatsz Pránanadit, és persze állhat tőled nagyon távol is az összes vallás.

 

K: Mi van akkor, ha elvégzem a Pránanadi első fokozatát adó tanfolyamot, és utána úgy érzem, hogy mégse akarom ezt csinálni, mégse tetszik nekem ez a módszer? Mi van, ha magasabb szinten gondolom így?

V: Akkor nem csinálod tovább. Te magad döntöd el, hogy akarod-e használni azt a tudást amit ott megszerzel. Nem vagy kötelezve sem tanfolyamra járásra, sem az ott megszerzett tudás használatára. Nem fogunk tőled sem rendszeres „tagdíjat” szedni (ilyent senkinek sem kell fizetni nálunk), sem egyéb más módon nem fog senki sem zaklatni. Bármilyen  szinten önállóan dönthetsz, hogy folytatod-e tanulmányaidat.

 

K: Vannak-e a Pránapadláson 4B, illetve 4B/2, más néven „csonti” és „csonti 2” tanfolyamok?

V: Igen. A csontozat és egyéb mozgásszervek kezelésére specializálódott  két tanfolyamot a Pránapadláson rendszeresen tartjuk. Ha szeretnél részt venni valamelyiken, akkor kérlek keress minket.

 

K: Vannak-e rendszeres összejövetelek, foglalkozások?

V: Viszonylag kevés az általunk szervezett összejövetel. Egy klub van havonta (ami természetesen nem kötelező), megvannak a módjai a kapcsolatfelvételnek egymással, mesterekkel. Jó, ha tartod a kapcsolatot nadisként társaiddal, mestereiddel. Vannak továbbá továbbképzések, kiegészítő tanfolyamok, illetve ritkán közös gyakorlatok, ahol már megszerzett tudásodat mélyítheted. A Pránanadi bizonyos értelemben magányos út. A mindennapi élet szintjén magadnak kell járni az utat, és saját tapasztalataid tanítanak, ha gyakorolsz és kezelsz. Ám ha megakadsz, vagy valami kérdésed van sokan tudnak, és fognak segíteni neked.

 

K: Milyen jellegű betegségek kezelhetőek Pránanadi segítségével, és mik nem?

V: A Pránanadi általános célú gyógyítási rendszer, így gyakorlatilag bármilyen testi, lelki, szellemi betegségre gyógyító hatást fejt ki.

 

K: Ha egy betegség kezeléséhez, probléma megoldásához Pránanadi gyógyító segítségét kérem, akkor nekem magamnak kell-e valamit tennem a gyógyulás, a probléma megoldódásának érdekében?

V: Erre nem lehet mindig igaz választ adni, de könnyen előfordulhat, hogy igen. Ugyanis a betegségek a keleti filozófia szerint nem ok nélkül valók.  Van mélyebb oka annak, hogy megbetegszünk, illetve a betegség lehet jelzése valaminek. Így megeshet, hogy neked is tenned kell valamit a tartós, hosszú távú gyógyulásért. Például szükség lehet életmódod valamilyen szintű megváltoztatására, emberi kapcsolataid rendezésére, konfliktusok feloldására, szemléletmódod megváltoztatására bizonyos kérdésekben, bizonyos régóta halogatott dolgokat meg kell tenned, stb. Ha a Te esetedben ilyen tennivalód van, a Pránanadi gyógyító segítséget fog nyújtani Neked ebben is.

 

K: Ha beteg vagyok és Pránanadi kezelést veszek igénybe, akkor nem kell orvoshoz mennem?

V: A Pránanadi kezelés nem helyettesíti az orvosi ellátást! Minden olyan esetben el kell menned háziorvosodhoz is, amikor Pránanadi kezelés nélkül is elmennél.

 

K: Hallottam olyanról, hogy Pránanadi masszázs, és Pránanadi utaztatás. Ez is a Pránanadi módszer része?

V: Igen, mind a Pránanadi masszázs, mind a Pránanadi reinkarnáció, ami utaztatás néven is ismert része a Pránanadi módszernek. A Pránapadláson Pránanadi gyógyítást tanítunk. Bővebb információt találsz erről a két módszerről ezen az oldalon: www.prananadi.hu

 

K: Hallottam más hasonló nevű módszerekről, mint például az Ultra-nadi. Ez kapcsolódik a Pránanadi módszerhez?

V: Nem. A Pránapadlás Mesterei nem támogatnak semmiféle más energetikai módszert, azok terjesztésében nem vesznek részt. Megőrizzük a Mestereinktől tanult tradícionális módszer tisztaságát. Bővebb információt találsz ezen az oldalon: www.prananadi.hu